инж. Васил Пиронков

управител и собственик

 

22 години „Комексмаш – Васил Пиронков” ЕООД

 

"Фирмата, за която няма невъзможни неща в транспорта"

 

 „Комексмаш–Васил Пиронков” ЕООД е приемник на ЕТ „Комексмаш-63 – Васил Пиронков“, регистриран на 29 май 1990 г. Едноличен собственик и управител е инж. Васил Пиронков. Основният предмет на дейност на дружеството е извършване на транспортна дейност във вътрешно и международно съобщение с автобуси и товарни автомобили, сервизна дейност, продажба на автобуси, товарни автомобили и ремаркета, лизинг, консултантски услуги, експорт-импорт и търговска дейност.

През 1992 г. фирмата навлезе в областта на международния транспорт и за кратко време зае челна позиция в България, извършвайки превози в Европа, Азия и Русия, стана предпочитан превозвач от водещи компании и международни спедиции. В 1994 г. „Комексмаш“ започна да внася товарни автомобили, влекачи, ремаркета, полуремаркета, автобуси и специализирани автомобили – самосвали, газовози, цистерни и др., с цел продажба. През 1996 г. дружеството експортира товарни автомобили за Украйна. В 1998 г. осъществи продажби и реекспорт на нови и втора употреба автобуси от Турция за Холандия и Белгия. През 2000 г.  „Комексмаш“ се нареди в първата петица на фирмите превозвачи и зае второ място по внос на автобуси и товарни автомобили. От 2007 до днес „Комексмаш“ е сред водещите превозвачи в международния автобусен и товарен транспорт. Основните релации, по които осъществява транспорт, са Турция, Молдова, Армения, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция. Транспортният отдел на дружеството предлага вътрешен и международен автобусен транспорт с луксозни автобуси от 15 до 74 места, както и автомобилен транспорт на комплектни товари или групажни пратки с обем до 120 куб. м. Водачи на автомобилите са хора със сериозен професионален опит. Като фирма с дългогодишни традиции „Комексмаш“ се радва на заслужено доверие от страна на своите клиенти. Това доверие е спечелено и оправдано в резултат на коректност, точност, бързина и лоялност при извършване на транспортната дейност.

През 1999 г. дружеството, в лицето на управителя Васил Пиронков, бе удостоено с почетен орден на община  Божурище за особени заслуги към общината, тъй като 70% от транспортната й схема се изпълнява с автобуси на „Комексмаш”. През 2005 г. фирмата сключи договор с община Асеновград за 80% от транспортната схема за превоз на пътници, както и договор за срок от 8 години за извършване на 100% от транспортното обслужване на община Първомай. През 2012 г. дружеството получи разрешение от Министерството на транспорта за международен превоз на пътници и откри първата международна автобусна линия Бургас – Варна – Москва. 

През 2001 г. „Комексмаш“ закупи складова сервизна база в Асеновград, която преобразува в склад под митнически контрол и антрепозитни складове за групажни пратки. Изгради и модерен автосервиз за пълно обслужване, поддръжка и ремонт на товарни автомобили, автобуси и автомобили с висока проходимост.

Към настоящия момент дружеството разполага със значителен брой превозни средства, три бази с обща площ 94 256 кв. м, от които складово-сервизна база в Асеновград с площ 32 000 кв. м с халета с покрита площ 7500 кв. м; търговска площ от 32 100 кв. м до летище „Пловдив“; 30 156 кв. м площ с 1500 кв. м индустриално хале, представляващо сграда на бивш керамичен завод, което фирмата закупи с цел производство на ремаркета и полуремаркета.

 

 

WWW.COMEXMASCH.MOBILE.BG